Social Icons

.

15 February 2013

In my mailbox #3

Hello my dear Shatterings! Ştiu că nu am mai făcut de mult o postare cu ceea ce am primit, pentru că nu am prea mai primit nimic...asta până acum:)

 Tilly si Geoffrey se intalnesc intamplator pe plaja, apoi se revad dupa cativa ani la o petrecere. Dupa un divort elegant, Tilly se indragosteste de Geoffrey, coplesita de atentia pe care acesta i-o acorda si de felul cum o rasfata.

La randul sau, Geoffrey este divortat de ani buni, insa are nu numai o fosta sotie plina de resentimente, ci si doi copii, care apar pe neasteptate in viata linistita si comoda a lui Tilly.

Desi aceasta isi ia in serios rolul de mama vitrega, Geoffrey nu pierde nici o ocazie sa-i sugereze ca intentioneaza sa o tina departe de familia sa. In scurt timp, Tilly realizeaza ca atat partenerul sau tandru si atent, cat si manipulatoarea lui fosta sotie considera ca se pot folosi de ea dupa bunul lor plac (sa aiba grija de copii si, ori de cate ori e cazul, sa contribuie la bunastarea familiei), insa refuza constant sa o implice in deciziile importante care se iau intr-o familie, fie ea si destramata.

Anne Fine prezinta cartea drept una despre problemele relatiilor de iubire contemporane, scrisa intr-un stil concis, care merge drept la tinta, un roman amuzant si dramatic in acelasi timp, care dezvaluie raspunsuri pentru diversele situatii cu care ne confruntam zi de zi.



 Se poate ca numai o vară să schimbe lucrurile într-o familie? Silvia, Valeria şi Oria, trei surori care trăiesc în Milano, ajung să petreacă o lună împreună, în casa de vacanţă a familiei de la munte. Valeria, fără iubit, lucrează ca ilustratoare. Niciodată mulţumită, fuge tot timpul după prieteni şi happy hour,în speranţa că se va schimba ceva. I se iveşte o ocazie importantă la serviciu, dar nu profită de ea, are succes la bărbaţi,dar iubirea nu-i e împărtăşită.Silvia, 38 de ani, căsătorită, 2 copii, este profesoară de liceu, trăind o viaţă plictisitoare, plină de rutină. Oria, 45 de ani, sculptoriţă de succes ,genială,dar cu afecţiuni psihice, se află tot timpul sub sedative. Casa de vacanţă le va schimba vieţile,dezvăluindu-le întorsături de situaţie neaşteptate.






O familie extinsă se reuneşte la sfârşit de august pentru a sărbători împlinirea a şaptezeci şi cinci de ani de viaţă de către formidabila mater familias, Leonora. Ea este fiica celebrului pictor eduardian Ethan Walsh, ale cărui picturi sunt păstrate la vila familiei, Willow Court în Wiltshire. La petrecerea Leonorei vor fi prezente fiicele ei, Gwen şi Rilla, pe care le-a crescut singură, după ce a rămas văduvă la mai puţin de treizeci de ani; fiica vitregă a Rillei, Beth; şi soţul şi cei trei copii ai lui Gwen cu soţii şi iubiţii lor. Un outsider se alătură grupului: Sean Everard, un regizor de televiziune care face un documentar despre viaţa şi opera lui Ethan Walsh. Toate familiile au secretele şi partea lor întunecată, iar cea a Leonorei nu face excepţie. Înainte ca pavilionul să fie demontat şi toţi oaspeţii să plece pe drumurile lor, ies la lumină două evenimente şocante din trecut, care schimbă pentru totdeauna viaţa Leonorei şi a fiicelor ei.  O poveste fascinantă, care se întinde pe o perioadă de peste şaptezeci de ani, scrisă în tradiţia unor romane precum "Căutătorii de scoici", de Rosamunde Pilcher.









Aflată în vizită la bunica ei, Tanya descoperă un mister. În urmă cu 50 de ani, o fată a dispărut în pădurile din apropiere - o fată despre care bunica Tanyei nu doreşte să vorbească. Fabian, fiul administratorului de pe domeniu, este măcinat de această dispariţie. Bunicul său a fost ultima persoană care a văzut-o pe fată în viaţă, fiind nevoit să trăiască sub povara acestei bănuieli. Împreună, Tanya şi Fabian decid să descopere adevărul. Dar Tanya are şi ea secretul ei: poate să vadă zâne. Oare asta o va ajuta să dezlege misterul? În curând, se vor afla în faţa unei primejdii teribile - istoria sinistră a conacului bunicii se va repeta cumva?







"Nu existau surprize în Gatlin County. Eram practic în mijlocul ţării nicăieri. Cel puţin aşa credeam. Ce tare mă înşelam! Exista un blestem. Exista o fată. Şi, în final, va exista şi un mormânt." Dragoste încă din prima clipă... Încă înainte să o fi zărit pentru prima dată, ea i-a bântuit visele: Lena, fata cea nouă de la şcoala lui Ethan. Lena, fata cu părul negru şi ochi verzi, Lena, cea care locuieşte în Ravenwood, vechea plantaţie pe care toţi cei din Gatlin o ocolesc, toţi cu excepţia lui Ethan. Lena, de care Ethan se va îndrăgosti fără scăpare. Dar Lena este urmărită de un blestem, pe care ea încearcă să îl ascundă cu orice chip. Ea este o Caster, provine dintr-o familie de vrăjitoare şi la a şaisprezecea aniversare, ea va fi chemată. Atunci se va decide dacă ea va fi o vrăjitoare a luminii sau o vrăjitoare a întunericului... Ethan ştie că nu are de ales, lui îi este scris să o iubească pe Lena pe vecie. Dar va putea ea să-i rămână alături indiferent cărei părţi îi va aparţine?




Doresc să mulţumesc editurii RAO pentru minunatele cărţi trimise spre rencenzie, mă voi apuca de ele curând şi abia aştept să vă împărtăşesc opiniile mele! Cărţile pot fi comandate de pe site-ul editurii: AICI 

2 comments:

  1. Superbe cărțile primite! Și îmi place ideea de a posta câte o scurtă descriere pentru fiecare. Spor la citit! ^^

    ReplyDelete
  2. Mulţumesc frumos Ralu şi mă bucur că ţi-a plăcut ideea mea:)!

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates