Social Icons

.

07 March 2013

Noutăţi RAO #2



Au trecut trei luni de când toţi cei sub 15 ani au rămas captivi sub cupola cunoscută drept FAYZ. Trei luni de când toţi adulţii au dispărut. Dispăruţi. Mâncarea s-a terminat de mai multe săptămâni. Toată lumea e înfometată, dar nimeni nu vrea să se gândească la o soluţie. Şi în fiecare zi tot mai mulţi copii evoluează, dezvoltă talente supranaturale care îi separă de copiii fără puteri. Tensiunea creşte şi haosul coboară asupra oraşului. Fiecare copil trebuie să şi poarte singur de grijă şi toţi cei buni devin răi. Dar peste toate astea ameninţă o problemă mult mai mare. Întunericul, o creatură sinistră care a trăit îngropată adânc în pământ, începe să-i cheme pe unii adolescenţi din FAYZ. Să-i cheme, să-i îndrume, să-i manipuleze. Întunericul s-a trezit. Şi îi este foame.

Cartea poate fi comandată AICI!






 

Martoră la dezastrul în care se transformă viaţa celei mai bune prietene, Karina simte că a venit momentul să îşi cerceteze rădăcinile propriei existenţe. Fiică a doi părinţi unguri, dar născută în Marea Britanie, cu un soţ englez,mamă a unui fiu, descendent, pe de o parte al unui lord, iar de cealaltă parte al unei dinastii de menestreli hoinari ,Karina simte că nu se integrează în nici una din aceste lumi. Dar Rohan, un coleg, violonist, la rândul lui, şi admirator al bunicii ei, o încurajează să îşi cunoască rădăcinile familiei şi moştenirea ei nomadă. Descoperirile pe care le va face îi vor schimba viaţa pentru totdeauna. Trecutul şi prezentul se ciocnesc în vreme ce de-a lungul paginilor se întretaie poveştile fascinante ale Karinei şi ale bunicii ei, faimoasa violonistă Mimi Racz. Pe o scenă în continuă mişcare, sentimentul dezrădăcinării se împleteşte cu cel al continuităţii, iubirea şi dezamăgirea se succed ameţitor, singura constantă a acestei familii rămânând sunetul viorii.

Cartea poate fi comandată AICI! 



 

"Cred că am uitat undeva un lung poem nepublicat intitulat Volsungakvida en nyja scris în strofe fornyroislag de 8 versuri, în engleză: o încercare de a organiza materialul Edda care are de-a face cu Sigurd şi Gunnar." J.R.R. Tolkien  În perioada 1920-1930, pe vremea când era profesor de anglo-saxonă la Universitatea Oxford, înainte de a scrie "Hobbitul" şi trilogia "Stăpânul Inelelor", J.R.R. Tolkien a scris propria versiune a celebrelor legende nordice. Aceste poeme au titlurile Volsungakvida en nyja, Noul Cânt al Volsungilor, şi Gudrunarkvida en nyja, Noul Cânt al lui Gudrun. Sunt poeme elaborate şi îndeaproape modelate ca manieră metrică de cânturile "Eddaice", sunt prezentate sub formă de texte simple, fără vreo interferenţă editorială. Poemul reia povestea legendarului erou Sigurd şi a căderii Nibelungilor, oferindu-ne acces direct la imaginarul nordic.

Cartea poate fi comandată AICI!









În Brixton, un cartier din sudul Londrei, un cuplu este găsit legat în propria locuinţă. Suferind de o deshidratare severă după ce fuseseră bătuţi şi ţinuţi nemâncaţi şi fără apă vreme de mai multe zile, cei doi sunt într-o stare extrem de gravă. Bărbatul abia dacă mai trăieşte. Dar tragedia cea mai mare este că fiul lor a dispărut. Detectiv-inspectorul Jack Caffery e solicitat să investigheze răpirea băieţelului. După ce trupul neînsufleţit al copilului este găsit, văzând rănile acestuia, Caffery îşi dă seama că va fi nevoie de tot talentul său pentru a descoperi motivul şi succesiunea evenimentelor. Ocupându-se de anchetă, Jack descoperă că o tragedie din trecutul său are o legătură cu crima şi, în timp ce se străduieşte să facă faţă revelaţiilor tulburătoare ale trecutului şi prezentului, adevăratul coşmar abia începe.

Cartea poate fi comandată AICI! 




 


Paul Bern este un artist specializat în reconstrucţii forensice care trăieşte o viaţă tihnită până în clipa în care o femeie misterioasă îi înmânează un craniu. Iar chipul pe care îl reconstruieşte aduce şocant de tare cu al său propriu. Dar coşmarul abia acum începe. Şantajul care îl va obliga să se angajaze într-o aprigă bătălie cu drogurile. Misiunea care-i va folosi chipul pentru a atrage din ascunzătoare pe unului dintre cei mai periculoşi bărbaţi ai lumii. Oroarea care-l va cuprinde pe Paul Bern când îşi va da seama de câtă disponibilitate spre violenţă dispune.

Cartea poate fi comandată AICI!









 

Henry Stanfield, noul Membru al Comisiei Adevărului, este tulburat de înstrăinarea de fiica sa şi se luptă cu consecinţele propriilor infidelităţi. Francis Gilroy, republican veteran şi recent numit ministru în guvern, riscă să piardă ceea ce pare a fi chinuitor de accesibil. În America,Danny şi prietena sa plănuiesc venirea pe lume a primului lor copil, ignorând cu optimism ceea ce îl va forţa să se întoarcă în Belfast şi va destrăma viaţa cea nouă pe care au început-o împreună. Poliţistul pensionar James Fenton, aflat pe drum către un orfelinat din România cu o furgonetă plină de provizii, va fi curând obligat să se confrunte cu ceea ce a ajuns să considere drept trădarea sa, cu mulţi ani în urmă, a unui băiat adolescent. Într-o societate care încearcă să vindece rănile trecutului cu balsamul adevărului şi al reconcilierii, vieţile a patru oameni devin legate într-un mod pe care aceştia nu şi l-ar fi imaginat niciodată. Într-o comunitate în care adevărul este de multe ori tribal şi parţial, secretul pe care îl împărtăşesc ameninţă să distrugă ceea ce fiecare dintre ei a construit în prezent. David Park alătură toate aceste istorii individuale pentru a crea o poveste intensă, care transcende atât timpul, cât şi spaţiul. Emoţionant, pătrunzător şi cu certitudine angajant, "Comisionarul adevarului" este un roman important al unuia dintre cei mai mari scriitori irlandezi contemporani.

Cartea poate fi comandată AICI!


 





Prieuré de Sion, iluminaţi, masoni, Opus Dei, Skull and Bones şi multe altele - în ultima vreme, zvonurile despre puterea acestor societăţi secrete nu se mai sfârşesc. Această putere este realitate. Dar multe sunt doar mituri. Şi multe lucruri rămân dincolo de realitate. Această carte vă prezintă faptele.

Cartea poate fi comandată AICI!












 





Povestea celor cinci elevi ai "Şcolii Fricoşilor" continuă. După evenimentele tumultuoase de la sfârşitul volumului doi şi ameninţarea reporteriţei Sylvie Montgomery, Madeleine, Theo, Garrison, Lulu şi nou-venita Hyacinth trebuie să găsească o cale de a opri ruinarea şcolii şi de a salva reputaţia trăsnitei lor profesoare, doamna Wellington. Ei ştiu că numai ea îi poate ajuta să scape de fobii, iar acum este rândul lor să îi ofere sprijinul.

Cartea poate fi comandată AICI!

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates