Social Icons

.

12 July 2013

Recenzie: Theodore Boone Acuzatul de John Grisham



     În vreme ce tot oraşul Strattenberg aşteaptă noul proces al suspectului de crimă Pete Duffy, puştiul avocat începe să aibă probleme. A avut loc un jaf, iar Theo e acuzat. Reputaţia lui e în pericol, dovezile se strâng împotriva lui, aşa că puştiul va face tot ce îi stă în putinţă să îşi demonstreze nevinovăţia, chiar dacă asta înseamnă să încalce unele reguli. Debordând de intriga şi suspansul care au făcut din John Grisham cel mai bine vândut autor la nivel internaţional şi maestrul indiscutabil al thrillerului juridic, Theodore Boone îi va ţine pe cititori cu sufletul la gură şi îi va face să întoarcă pagină după pagină.

Cartea poate fi comandatăAICI!

MulţumescLibrăriei RAO pentru minunata oportunitate de a citi această carte deosebită!

93134-logo_rao

     Nu sunt o mare fană a cărţilor mystery, dar Theodore Boone m-a cucerit din prima. La început nu ştiam la ce să mă aştept, poate la un poliţist chipeş care pune capăt crimelor datorită iscusinţei lui sau la un judecător nemilos, care dă verdicte usturătoare fără să clipească. Ei bine nici una nici alta şi când am aflat cine este Theo am rămas foarte şoctă!

     Theodore Boone este un puşti de 13 ani elev în clasa a 8-a la Şcoala Centrală din Strattenburg şi un mare pasionat de legi. Familia lui are o firmă de avocatură Boone & Boone, dar din păcate unchiul lui a fost obligat să-şi dea demisia datorită unor greşeli iremediabile.

   Jumătate băiat, jumătate avocat acest puşti luptă până la capăt pentru dreptate şi adoră să participe la procese. Noul proces la care a avut privilegiul să participe a fost cel al lui Pete Duffy, care este acuzat de uciderea soţiei sale. Prima dată chiar am crezut că se va vorbi numai despre asta, dat fiind faptul că Pete a decis să fenteze norocul avut la primul proces, care s-a întrerupt din cauza unei erori judiciare şi a decis să fugă. Din păcate m-am înşelat complet!

     Am fost aruncată alături de Theo într-un hău plin de intrigi şi ostilitate, nu ştiam încotro să privesc pentru că totul părea ireal. Acuzaţiile se revărsau ca apa îngheţată, iar eu nu ştiam ce să mai cred.

     La scurt timp după dispariţia lui Pete, Theo observă că vestiarul său fusese spart şi câteva lucruri lipseau. Cel mai important lucru era o şapcă, cu echipa sa preferată. Şocat de cele întâmplate acesta decide să nu spună nimic până când nu găsea un suspect. Dorind să plece acasă pe bicicletă, observă că unul dintre cauciucuri este tăiat. Îl duce la reparat, iar mecanicul îi confirmă că este vorba despre o tăietură de cuţit. Un gând nefast încolţeşte în mintea tînărului. Dacă cel care i-a vandalizat vestiarul este aceeaşi persoană care i-a tăiat cauciucul? Înseamă că are de-a face cu cineva care l-ar putea ataca în orice moment, cu cineva înarmat şi pus pe harţă.

     Nu trece mul timp şi Theo se trezeşte în mijlocul unui scandal mostru, despre un jaf petrecut la un magazin de calculatore petrecut marţi seară, când Theo se întorcea spre casă. La locul faptei este găsită şapca sa preferată, iar în vestiarul să sunt găsite 3 tablete care fuseseră furate din magazin. Toate lucrurile par să-l indice pe Theo, dar acesta este convins că este o înscenare, la fel este şi unchiul său Ike, care nu se va da în lături de la nimic când vine vorba de nepotul său.

     Într-o lume, în care infractorii nu ţin cont de mustrările de conştiinţă, Theo trebuie să-şi facă dreptate, dar cum poate un puşti de 13 ani să facă faţă avalanşei de bîrfe şi acuzaţii care nu mai contenesc? Până şi părinţii săi încep să se îndoiască de tot, dar sunt decişi să-şi apere băiatul indiferent de consecinţe.

     O carte extraordinară, care merit citită şi savurată într-un moment de stres pentru că nu veţi regreta această carte pompează adrenalină pură în corpul vostru, veţi fi în alertă până la sfârşit alături de Theo.

Nota mea 4/5
 89

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates