Social Icons

.

15 December 2013

Noutăţi Editura RAO!

SĂ ZICEM CĂ AU FOST ODATĂ DOI GEMENI DE 12 ANI, UN BĂIAT ŞI (RESPECTIV) O FATĂ, JOHN ŞI ABIGAIL TEMPLETON SĂ SPUNEM CĂ John era pragmatic şi cânta la tobe, iar Abigail era foarte analitică şi rezolvă integrame criptice. Acum să presupunem că tatăl lor era un strălucit - deşi uneori distrat - inventator. 

Si să mai spunem că alţi doi gemeni - doi adulţi, pe nume Dean D. Dean şi Dan. D. Dean, i-au răpit pe gemenii Templeton şi pe câinele lor ridicol pentru a-l determina pe tatăl acestora să le cedeze drepturile pentru una dintre (aşa-zisele sale) invenţii geniale. Da, i-au răpit, aţi înţeles bine. Nu ar fi distractiv să citiţi despre acest subiect? Ei, nu zău! Eu cred că da. DIN FERICIRE PENTRU VOI, aceasta e doar prima dintr-o serie perfectă pentru băieţi şi fete inteligenţi, talentaţi şi nostimi(la fel ca gemenii), cărora le place să citească poveşti aventuroase(cui nu i-ar plăcea?!).

Cartea poate fi comandată AICI!



    Agatha Christie a început să lucreze la opera sa autobiografică în aprilie 1950 şi a terminat-o când avea în jur de 75 de ani, mărturisind că "a sosit momentul să mă opresc. Asta pentru că am impresia că am spus tot ce era de spus despre viaţa mea". Deşi e o lucrare autobiografică, Agatha Christie nu s-a lăsat încorsetată de rigorile cronologiei. Frumuseţea acestei cărţi constă în mare parte în libertatea naraţiunii, al cărei fir este dirijat după bunul plac al autoarei: meditează asupra compensaţiilor vârstei înaintate, îşi aminteşte trăsături ale copilei Agatha. În acelaşi timp, nu se simte obligată să includă în relatarea sa orice amănunt sau orice întâmplare - renumita sa dispariţie, de pildă. Este evident că preferă să evoce în general părţile amuzante ale existenţei sale. Puţini sunt cei care pot să afirme că au avut o viaţă mai intensă şi mai plină de culoare, iar cartea de faţă este, mai presus de orice, un imn închinat bucuriei de a trăi. Autobiografia, publicată în 1977, la un an de la moartea autoarei, este povestea fascinantă a vieţii ei personale, începând cu anii copilăriei, trecând prin cele două mariaje ale ei şi cele două războaie mondiale şi a experienţelor de scriitoare şi de participantă la expediţiile arheologice ale celui de-al doilea soţ, Max Mallowan. Cartea este la fel de captivantă şi bine scrisă ca oricare dintre romanele ei.

Cartea poate fi comandată AICI!




     Un roman surprinzător şi emoţionant despre taţi şi fii, despre iertare şi izbăvire în lumea baseballului profesionist american. În vara lui 1973 Joe Castle era băiatul-minune al baseballului, cel mai bun jucător începător pe care l-a văzut cineva. Puştiul din Calico Rock, Arkansas, i-a uimit pe fanii echipei Cubs reuşind home run după home run, salutând politicos publicul pe măsură ce spulbera toate recordurile debutanţilor. Calico Joe a devenit curând idolul tuturor iubitorilor de baseball din America, inclusiv a lui Paul Tracy, fiul unui jucător puternic, dar petrecăreţ de la Mets. În ziua în care Warren Tracey îl întâlneşte în sfârşit pe Calico Joe, Paul se află în tribune, susţinându-şi idolul, dar şi pe tatăl său. Apoi Warren aruncă o minge care avea să le schimbe vieţile pentru totdeauna.

Cartea poate fi comandată AICI!




    
    Kvothe e în continuare în căutarea răspunsurilor care să îi dezvăluie adevărul despre misteriosul popor Amyr, despre chandrieni şi despre moartea părinţilor săi. Dar drumul către adevăr este presărat cu primejdii, iar Kvothe trebuie să se confrunte cu legendarii mercenary Adem, să încerce să repare onoarea familiei sale şi să călătoreasca în regatul Fae. Acolo o va întâlni pe Felurian, o femeie zână căreia nu-i poate rezista sau supravieţui nici un bărbat... Kvothe face primii paşi în drumul său eroic şi află cât de grea poate să fie viaţa când ajungi să fii considerat o legendă vie. Patrick Rothfuss a avut norocul de a se naşte în Wisconsin unde iernile lungi şi grele şi lipsa cablului de televiziune l-au determinat să îndrăgească lectura şi scrisul. Încă de copil, mama lui îi citea, mai târziu, în 1991, s-a înscris la Universitatea Wisconsin-Steves Point, pentru a deveni inginer chimist, pasionat fiind de ştiintele exacte, a renunţat şi s-a apucat de psihologie. A abandonat-o şi pe aceasta. Urmatorii 6 ani şi i-a petrecut ca student nehotarât, având 3 slujbe şi studiind tot ce l-a interesat - filizofie, istoria Evului Mediu, teatru, antropologie, sociologie. Dupa 9 ani în care nu a absolvit a fost determinat de universitate să îşi ia licenţa în ... engleză.

Cartea poate fi comandată AICI!


     
     Cu douăzeci de ani in urmă, procurorul Tommy Molto îl acuzase pe Rusty Sabich, colegul său, de uciderea unei foste iubite, într-o răsturnare de situaţie care îl transformase pe acesta din urmă din acuzator in acuzat. Acum, Rusty - în vârstă de şaizeci de ani şi devenit între timp judecător - se confrunta cu un alt coşmar. Soţia sa, Barbara, moare în condiţii suspecte şi, din nou, Rusty este principalul suspect. Va reuşi el să-şi dovedească şi de aceasta dată nevinovăţia?

Cartea poate fi comandată AICI!

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates