Social Icons

.

08 January 2014

The Queen of the Tearling (The Queen of the Tearling #1) de Erika Johansen


Unul dintre cele mai aşteptate romane distopice ale anului 2014, THE QUEEN OF THE TEARLING, de Erika Johansen, în curând la Editura Trei!

La cea de a nouăsprezecea aniversare a sa, prinţesa Kelsea Raleigh Glynn, crescută în exil, porneşte într-o călătorie periculoasă către castelul în care s-a născut, pentru a-şi recupera tronul ce i se cuvine de drept. Modestă şi serioasă, iubind cărţile şi învăţătura, Kelsea nu a moştenit mai nimic din trăsăturile mamei ei, orgolioasa şi frivola regină Elyssa. Însă cu toate că nu are experienţa necesară şi niciun acoperiş deasupra capului, Kelsea nu este lipsită de apărare: poartă la gât safirul Tearling, o nestemată cu puteri magice nemărginite; iar alături de ea se află Garda Reginei, un grup de cavaleri neînfricaţi, conduşi de enigmaticul şi devotatul Lazarus. Kelsea va avea nevoie de ei toţi pentru a le ține piept duşmanilor care se vor folosi de toate mijloacele de luptă – de la asasinii cu pelerine stacojii până la cea mai întunecată magie a sângelui – pentru a o împiedica să poarte coroana.

În pofida sângelui ei regal, Kelsea se consideră a fi o fată nesigură, o copilă chemată să conducă un popor şi un regat despre care nu ştie aproape nimic. Însă ceea ce va descoperi în capitală va schimba totul, punând-o faţă în faţă cu orori pe care nu şi le-a închipuit niciodată. Un simplu act de îndrăzneală va arunca regatul într-o răzmeriţă, dezlănţuind răzbunarea tiranicei conducătoare a regatului vecin, Mortmesne: Regina Roşie, o vrăjitoare care stăpânește cea mai întunecată magie. Acum, Kelsea va trebui să descopere în care dintre servitori, aristocraţi şi propria ei gardă poate avea încredere.

Însă expediţia menită a-i salva regatul şi a-i da întâlnire cu destinul de-abia a început – o minunată călătorie a descoperirii sinelui şi o încercare de foc care o va transforma într-o legendă... numai dacă va supravieţui.


THE QUEEN OF THE TEARLING le prezintă cititorilor o lume nouă, la fel de terifiantă ca cea din Jocurile Foamei, cu personaje la fel de vii şi de contrariante ca cele din Urzeala Tronurilor, şi cu o eroină cu totul originală. Combinând elemente de acţiune, romance, mister şi răsturnări de situaţie, acest roman marchează debutul uluitor al talentatei Erika Johansen.


• Warner Bros. a achiziţionat drepturile de ecranizare pentru The Queen of the Tearling, în parteneriat cu David Heyman (producătorul filmelor Harry Potter), distribuind-o în rolul principal pe Emma Watson (Harry Potter, Jurnalul unui adolescent timid, The Bling Ring)

• Drepturile de traducere au fost vândute în peste 20 de ţări, printre care şi Danemarca, Serbia, Indonezia, Norvegia, Bulgaria, China, Brazilia, Franţa, Spania, Germania

• Având o protagonistă de nouăsprezece ani şi fiind plasat într-un tărâm fantastic, The Queen of the Tearling îi va atrage pe fanii distopiilor Jocurile Foamei şi Divergent şi pe cititorii care au transformat în bestselleruri Urzeala Tronurilor, Circul Nopţii, Cartea pierdută a vrăjitoarelor şi romanele semnate de Philippa Gregory.

• Dorian Karchmar, agentul autoarei, descrie trilogia ca fiind „o pătrunzătoare poveste umană, centrată însă pe o eroină care se luptă atât cu realitățile de zi cu zi ale maturizării ei, cât și cu dilemele etice ale unei domnii juste – toate acestea în timp ce se străduiește să rămână în viață.”



Expected publication: July 8th 2014 [in US]

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates