Social Icons

.

30 March 2014

Recenzie: The Blacklist (serial 2013)




    Raymond Reddington este unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume. El a săvârşit numeroase crime, jafuri şi ilegalităţi, dar nimeni nu a reuşit să-l prindă în 20 de ani. Ei bine ceva s-a schimbar, iar Red decide să se predea. De ce acum? Nimeni nu ştie, dar criminalul nostru decide să facă lumină în acest caz. El susţine că a întocmit o listă numită "The Blacklist" (Lista neagră) în care se regăsesc numele unor criminali despre care nimeni nu a auzit niciodată. "Balenele" aşa cum numeşte Reddington cazurile cu adevărat interesante, sunt greu de prins, dar nu imposibil. Cu toate astea el are câteva cerinţe, prima dintre ele este că va vorbi doar cu Elizabeth Keen, a doua să aibă imunitate şi a treia să lucreze cu doi oameni în care are încredere. Elizabeth nu ştie de ce Reddington este interesat să vorbească doar cu ea, aşa că începe să-i pună întrebări, dar este imediat aruncată într-un amalgam de întrebări, pe care criminalul nostru i-le ţese în minte. Niciodată să nu ai încredere într-un criminal, dar ce se întâmplă când circumstanţele sunt de aşa natură încât trebuie să te încrezi într-o persoană care te poate trăda în orice secundă? E ca şi cum ai merge pe un fir la mare înălţime şi încerci să-ţi şi echilibrul ştiind că la un moment dat vei cădea. Exact asta se întâmplă şi aici, întrebarea este când va veni acel moment?



    Fiecare episod ne arată o altă faţă a criminalităţii, a violenţei şi a egoismului. Fiecare pentru el, iar regula tăcerii odată încălcată poate fi fatală. Nimeni nu este ceea ce pare, iar Reddington deşi un monstru vrea să o apere cu orice preţ pe Elizabeth, chiar şi cu preţul vieţii altor persoane. Nu-i pasă de nimeni şi niciodată nu i-a păsat până acum, când a intrat în viaţa acestei fete.



     Câteodată îl veţi urî pe Red alte dăţi veţi vrea să-i fiţi alături sau pur şi simplu îi veţi da dreptate, dar niciodată nu vă veţi îndoi de judecata lui pentru că indiferent de natura sa criminală un lucru este cert, inteligenţa sa este incomparabilă şi necesară. Logica lui de neclintit, iar judecata sa greu de zdruncinat.

Nota mea 5/5



No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates