Social Icons

.

25 May 2014

Noutăţi Editura Trei #2



     Libby Day avea şapte ani când mama şi surorile ei au fost ucise în "Sacrificiul Satanic" din Kinnakee, Kansas. Ea a scăpat şi a depus mărturie că Ben, fratele său mai mare, a comis crimele. Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, Club Omor — o societate secretă pasionată de crime celebre — o contactează pe Libby şi o presează să le ofere detalii despre acea noapte sângeroasă, pledând pentru nevinovăţia lui Ben. Libby se implică în investigaţie, dar pe măsură ce aceasta o poartă din cluburile sordide de striptease din Missouri până în oraşele turistice abandonate din Oklahoma, adevărul inimaginabil iese la iveală. Ajunge, aşadar, în punctul de unde a pornit: fugind din calea unui ucigaş.

"O poveste care-ţi dă fiori, condusă cu măiestrie de un autor incredibil de talentat." -- Chicago Tribune

"Romanul lui Gillian Flynn este o evocare fidelă a vieţii din micile oraşe americane de provincie." -- The Guardian

"Plasat într un decor sumbru din Midwest, Locuri întunecate descrie existenţa sordidă a indivizilor lipsiţi de moralitate într un stil la fel de fascinant precum cel al lui Truman Capote în Cu sânge rece." -- Daily Mail




K-5 spunea că băieţii sunt bădărani.
K-10 voia doar o relaţie de prietenie.
K-18 i-a dat papucii într-un e-mail.
K-19 i-a frânt inima.

Colin, un „fost copil-minune" pasionat de anagrame, pleacă împreună cu prietenul său Hassan într-o călătorie departe de casă pentru a-şi uita toate dezamăgirile în dragoste. Cu 10 000 de dolari în buzunar şi un mistreţ pe urmele sale, Colin vrea să demonstreze Teorema Fundamentală a Previzibilităţii Katherinelor care, speră el, va prezice viitorul tuturor relaţiilor. Iubirea, prietenia şi umorul sunt ingredientele picante ale acestui roman spumos, ingenios construit, despre cum te poţi reinventa.

"Imaginaţi-vă o sală de operaţii la începutul unei intervenţii dificile, dar îndelung pregătite, şi veţi găsi ceva din atmosfera cărţii lui John Green: atenţia la detalii, precizia stilului, acuitatea observaţiilor." --New York Times Book Review


Prima carte din seria Inima Lumii

„Numele meu este Ash, i-a spus el regelui. Și sunt rōshun, ceea ce în limba mea înseamnă „gheaţă de toamnă" – cea care vine devreme. Adică vin din locul de unde vin toţi rōshunii, de unde porneşte răzbunarea. A făcut o pauză, aşteptând ca vorbele sale să-şi facă efectul, apoi a continuat: Ai dreptate, am venit să iau ceva de la tine. Am venit să-ţi iau viaţa!"

Ash face parte din secta rōshun, asasini care oferă protecţie prin ameninţarea cu vendeta. Ajuns prea bătrân pentru meseria aceasta şi afectat de dureri de cap teribile (similare celor care îi orbiseră tatăl), Ash are o viziune în care fostul lui maestru îi cere să-şi ia un ucenic. El îl alege pe Nico, un tânăr sărac, disperat şi singur, însă nu apucă să-i termine instruirea, deoarece trebuie să plece în Sfântul Imperiu Mann, într-o misiune care pricinuise deja moartea a trei rōshun.

„Farlander este o carte specială... Intriga fascinează de la primul capitol până la finalul surprinzător." -- Locus

„Absolut fascinantă! Pur şi simplu, n-am putut s-o las din mână." -- Glen Cook, autorul seriei Black Company



„Cea mai bună antologie fantasy a anului." -- Fantasy Literature

„Voi spune povestea, aşadar… dar va trebui să fiţi cu băgare de seamă, pentru că nici povestitoarea însăşi n-o înţelege pe deplin.
Am să vă povestesc ce mi-a prezis vrăjitoarea.
Am să vă povestesc despre iubirea pe care am avut-o şi am pierdut-o.
Am să vă povestesc despre…"

Epic. Legende fantasy cuprinde 17 proze scrise de unii dintre cei mai faimoşi autori moderni: George R. R. Martin, Terry Brooks, Ursula K. Le Guin, Robin Hobb, Orson Scott Card, Tad Williams ş.a.

„O vitrină excelentă a tot ce are mai bun literatura fantasy actuală." -- Publishers Weekly

„Aceasta nu este una dintre cărţile pe care să le devorezi pe nerăsuflate, ci dintre cele pe care le savurezi de-a lungul multor seri de lectură." -- Locus



De o mie de ani oamenii n-au mai văzut soarele sau o floare, de când Lordul Legiuitor a început să conducă lumea. Omenirea e împărţită în două clase: skaa şi nobili. Singurul lucru care le deosebeşte este că nobilii se nasc uneori cu anumite abilităţi de a folosi metalele în acţiuni ca Domolirea, Aţâţarea sau Împingerea. Ocazional însă împerecherea dintre clase produce un skaa cu talente de nobil; de aceea, Lordul Legiuitor ucide copiii născuţi din asemenea relaţii. Uneori însă câte unul scapă cu viaţă. Iar Kelsier este un astfel de Supravieţuitor… legendarul „Născut din ceaţă", care aduce acum speranţă pentruskaa.

„Pe lângă unul dintre cele mai interesante concepte de magie din literatura fantasy, Născuţi din ceaţă pune întrebări profunde despre religie şi societate." -- New York Times Book Review

Seria Născuţi din ceaţă este o trilogie, la care a fost adăugat ulterior un al patrulea volum a cărui acţiune se petrece la 300 de ani după evenimentele din seria originală.

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates