Social Icons

.

23 June 2014

17 cărţi pe care trebuie să le citeşti dacă ţi-a plăcut ''Sub Aceeaşi Stea''



Aceste romane de tranziţie dedicate adolescenţilor te vor face să plângi, să râzi şi să apreciezi viaţa.

1.Eleanor & Park de Rainbow Rowell




Subiectul romanului: În această poveste dedicată primei iubiri, inadaptaţii adolescenţi Eleanor şi Park se întâlnesc în autobuzul şcolii unde formează o legătură în contextul benzilor desenate şi a muzicii. Ambii se confruntă cu probleme legate de rasism şi abuz, agăţându-se de o relaţie care inevitabil este sortită eşecului.

Stilul onest de a scrie este pe atât de amuzant cât şi de sfâşietor.

Nota de pe Amazon: 4.6/5

2.Dacă aş rămâne de Gayle Forman




Subiectul romanului: Mia, o adolescentă în vârstă de de 17 ani, intră în comă după un teribil accident de maşină. Are parte de o experienţă extracorporală unde îşi vede familia şi prietenii vizitând-o, în final trebuind să aleagă între a-şi continua viaţa în contextul noilor împrejurări dificile, ori să moară în pace.

Continuarea foarte anticipată Where She Went este la fel de bine scrisă ca şi predecesoarea sa.

Nota de pe Amazon: 4.3/5

3. Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky




Subiectul romanului: În acest roman, adolescentul în vârstă de 15 ani pe nume Charlie îi scrie unui prieten anonim despre povestea sfâşietoare a primului său an de liceu. Charlie este timid, observând în linişte tot ce se întâmplă în jurul său – fie bun sau rău – şi are sentimente profunde legate de experienţele sale.

Această carte este un roller-coaster emoţional ce te va captiva încă de la primele pagini.

Nota de pe Amazon: 4.5/5

4.Me and Earl and the Dying Girl de Jesse Andrews




Subiectul romanului: Greg şi Earl, doi adolescenţi proscrişi, îşi petrec timpul liber creând propriile lor versiuni (teribile) ale cultului clasic în stilul lui Coppola şi Herzog. Cei doi realizează filme doar pentru propria plăcere, până să li se alăture Rachel, o fata diagnosticată cu leucemie. Atunci când aceasta decide să îşi întrerupă tratamentul, Greg şi Earl îi dedică un film ce îi forţează să iasă în lumina reflectoarelor şi să ia atitudine.

Nota de pe Amazon: 3.9/5

5.Căutând-o pe Alaska de John Green




Subiectul romanului: Miles Halter duce o viaţă singură şi lipsită de evenimente până când se transferă la şcoală cu internat Culver Creek în al treilea său an de liceu în căutarea ''Marelui Necunoscut''. Este obsedat de biografii şi ultimele cuvintele rostite de subiecţii lor. Atunci când Miles pleacă în Alabama, o întâlneşte pe Alaska Young, o fată frumoasă, inteligentă, amuzantă, instabilă şi cu totul deosebită. Odată ce îi fură inima nimic nu mai este la fel.

Având în vedere că această carte este scrisă de autorului romanului ''Sub Aceeaşi Stea'', cred cu siguranţă că ar trebui să se afle pe lista voastră de lectură!

Nota de pe Amazon: 4.5/5

6.Zac and Mia de A.J. Betts




Subiectul romanului: ''Când eram mic credeam în Isus şi Moş Crăciun, combustie spontană şi în monstrul din Lochness. Acum cred în ştiinţă, statistici şi antibiotice.'' Zac Meier, un pacient cu cancer în vârstă de 17 ani, îndură un tratemet lung şi chinuitor pentru leucemie când o întâlneşte pe Mia, pacienta de alături. E frumoasă, plină de energie şi are gusturi discutabile în muzică, dar cei doi se trezesc prinşi într-o prietenie surprinzătoare.

Narat din perspective alternative pe parcursul a nouă luni, romanul îi înfăţişează pe Zac şi Mia urmând relaţia a doi adolescenţi puşi într-o situaţie de neimaginat.

Nota de pe Amazon: 4.5/5

7.O zi din şapte de Lauren Oliver




Subiectul romanului: Samantha Kingston este o adolescentă populară în ultimul său an de liceu ce se află în vârful piramidei sociale. 12 Februarie, cunoscută ca şi Ziua Îndrăgostiţilor, ar fi trebuit să fie o mare petrecere plină de îndrăgostiţi şi trandafiri - şi chiar aşa a şi fost – până când Samantha moare într-un accident, în aceasi seară. Dar zorii vin şi odată cu ei, Sam se trezeşte trăindu-şi din nou ultima zi a vieţii sale, de 7 ori mai exact, văzând cum până şi cele mai mici modificări pot afecta totul.

Nota de pe Amazon: 4.2/5

8.Cele 13 motive de Jay Asher




Subiectul romanului: Sosind acasă, Clay Jensen găseşte pe verandă un pachet trimis de Hannah Baker – colega şi fata pe care o place – care se sinucisese cu două săptămâni în urmă. Înăuntru găseşte casete audio cu înregistrări ale Hannei, care povestesc despre cele 13 motive pentru care şi-a pus capăt zilelor, Clay fiind unul dintre ele. Odată ce le va asculta pe toate, Clay va afla adevăratul motiv al Hannei şi totodată, un adevăr despre el însuşi pe care nu şi-ar fi dorit vreodată să-l cunoască.

Nota de pe Amazon: 4.3/5

9.Jellicoe Road de Melina Marchetta




Subiectul romanului: Abandonată de mama sa pe Jellicoe Road cu 6 ani ani urmă, Taylor Markham, în vârstă de 17 ani, este nevoită să se confrunte cu trecutul său. Atunci când pleacă să îi ceare ajutorul Hannei, cel mai apropiat adult pe care îl poate numi familie, descoperă că aceasta a dispărut brusc. Taylor îşi dă repede seama că nimic nu e ceea ce pare şi cu cât găseşte mai multe indicii, cu atât mai mult încearcă să identifice legatura dintre abandonul său, dispariţia Hannei, un străin misterios, un băiat din visele sale, cinci copii care au trăit în Jellicoe în anii '80 şi magneticul Jonah Griggs.

Nota de pe Amazon: 4.6/5

10.Amy & Roger's Epic Detour de Morgan Matson




Subiectul romanului: Viața lui Amy Curry nu se află tocmai în cea mai bună fază. Tatăl ei a murit recent într-un accident de mașină iar mama sa decide să se mute din California în Connecticut, tocmai la timp pentru ultimul an de liceu al lui Amy. Aceasta porneşte într-o călătorie ce începe din casa pe care o ştiuse dintodeauna, către o nouă viaţă. Se simte legată de Rodger, fiul prietenei mamei sale şi cu fiecare kilometru pe care îl lasă în urmă, sentimentele ei pentru Rodger par să renască din ce în ce mai mult.

Nota de pe Amazon: 4.6/5

11.The Beginning of Everything de Robyn Schneider




Subiectul romanului: Ezra Faulkner a avut toate intenţiile pentru a fi regele balului - până când a fost prins într-un accident de maşină ce i-a spulberat piciorul, cariera sportivă şi viaţa socială. Acest roman spune povestea unui nou început după un sfârşit tragic.

Nota de pe Amazon: 4.2/5

12.The Spectacular Now de Tim Tharp




Subiectul romanului: Sutter Keely este genul de tip cu care te poţi afişa la petreceri, dar nu tipul pe care îl poţi duce acasă să îl prezinţi părinţilor. Nu este recunoscut pentru succesele sale academice, dar e mulţumim de viaţa pe care o are în prezent - până când o întâlneşte pe Aimee. Aceasta e o nebunie incredibil de sexy şi un dezastru social ce are nevoie urgentă de ajutor. Ceea ce începe ca o prietenie neaşteptată se transformă în ceva mai mult, iar Sutter poate face o diferenţă în viaţa lui Aimee - sau o poate distruge pentru totdeauna.

Nota de pe Amazon: 3.6/5

13.Forgive Me, Leonard Peacock de Matthew Quick




Subiectul romanului: Astăzi este ziua de naștere a lui Leonard Peacock, iar el ascunde o armă în rucsac. Pentru că astăzi e ziua în care îşi va ucide fostul cel mai bun prieten, și apoi pe el însuși, cu pistolul P-38 al bunicului său. Înainte de a-şi pune planul în mișcare, el lasă cadouri pentru cei patru prieteni ai săi, pentru a-şi lua rămas-bun în mod corespunzător. Vorbindu-i fiecăruia pe rând , Leonard îşi dezvăluie încet secretele, în timp ce orele se scurg iar momentul adevărului se apropie.

Nota de pe Amazon: 4.4/5

14.Anna şi sărutul franţuzesc de Stephanie Perkins




Subiectul romanului: Anna se află în ultimul său an de liceu și este destul de fericită cu viața ei. Are un prieten loial, un loc de muncă bun și o pasiune ce devine din ce în ce mai mare. Aşa că puteți ghici cât de nefericită este atunci când află că se va muta la o şcoală cu internat în Paris - până când îl întâlnește pe Etienne St Clair, definiția tipului perfect. Problema este că e luat şi toate ar putea sfârşi prost dacă pasiunea pentru el nu va înceta să se dezvolte. În ciua titlului drăguţ, cartea e plină de sarcasm, umor negru, drama şi multe, multe altele.

Nota de pe Amazon: 4.6/5

15.Every Day de David Levithan




Subiectul romanului: Această poveste de dragoste unică urmăreşte drama unui adolescent care se trezește într-un corp diferit în fiecare zi, mereu trăind o viață distinctă. Este închis în sine și evită să formeze legături, până când se trezește în corpul lui Justin și se îndrăgosteşte de iubita sa Rhiannon. Regulile lui nu se mai aplică, pentru că a găsit în sfârșit pe cineva cu care ar vrea să fie zi de zi, indiferent de corpul în care se află.

Nota de pe Amazon: 4.3/5

16. Ask the Passengers de A.S. King




Subiectul romanului: Astrid Jones are nevoie disperată să aibă încredere în cineva, dar părinții ei s-au dovedit a fi nedemni de încredere. Prin urmare, ea îşi petrece timpul la masa de picnic de afară, întrebând pasagerii avioanelor ce zboară pe deasupra capului său, întrebări foarte personale - cum ar fi ce anume înseamnă faptul că ea se îndrăgosteşte de o fată. Relaţia ei secretă se dezvoltă, iar prietenii îi cer explicații, dar ea poate dezvălui adevărul doar oamenilor care cu siguranţă nu o vor judecat, cei ce sunt la 30.000 de metri deasupra ei și nu au nici o idee despre cine e cu adevărat. Dar Astrid nici nu bănuieşte cum până şi cel mai mic detaliu poate schimba viaţa acestor străini, dar şi a sa, în mai bine.

Nota de pe Amazon: 4.5/5


17. Love Letters to the Dead de Ava Dellaira




Subiectul romanului: Laurel primeşte ca temă la engleză sarcina de a scrie o scrisoare de dragoste unei persoane decedate. Ea decide să îi scrie lui Kurt Cobain pentru că a murit de tânăr, la fel ca sora ei May. Curând Laurel se trezește scriind note interminabile unor oameni cum ar fi Janis Joplin și Amelia Earhart, dezvăluind secrete despre familie, prieteni, prima iubire şi abuzul pe care l-a suferit atunci când May ar fi trebuit să o supravegheze. Numai atunci când Laurel a scris tot adevărul despre ceea ce s-a întâmplat începe să accepte soarta surorii sale. Iar când Laurel vede în cele din urmă adevăratul chip al surorii ei - extraordinar, dar plin de imperfecţiuni - poate porni în căutarea propriului său drum.

Nota de pe Amazon: 4.4/5

Sursa

No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates