Social Icons

.

07 June 2014

Top cinci filme care au cele mai mari încasări

"Passion of the Christ"- "Patimile lui Hristos"
 611 milioane de dolari
A apărut pe marile ecrane în 2004.
Regizorul este actorul Mel Gibson.
Genul: Dramă
Cu: Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Jim Caviezel
Povestea filmului:

Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat şi dus în cetatea Ierusalimului, unde preoţii farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzaţii care Îi vor aduce condamnarea la moarte. Iisus este dus în faţa lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Palestinei, care ascultă acuzaţiile ce Îi sunt aduse la cunoştinţă de către farisei. Conştient că se află în faţa unui conflict politic, Pilat lasă soluţionarea problemei în seama împăratului Irod. Acesta Îl aduce din nou pe Iisus în faţa lui Pilat, care determină mulţimea să hotărască între Iisus şi criminalul Barabas. Masele vor alege să îl elibereze pe Barabas şi să îl condamne pe Iisus.

Hristos este predat soldaţilor romani şi flagelat. De nerecunoscut, El este readus în faţa lui Pilat, care Îl arată mulţimii, spunând parcă: “Nu este destul?” Nu este destul... Pilat se spală pe mâini şi ordonă soldaţilor să facă ceea ce cere mulţimea. Lui Iisus I se aduce crucea şi I se ordonă să o poarte prin Ierusalim până pe Golgota, unde este crucificat. Aici are de înfruntat ultima ispită - teama că a fost părăsit de Tatal Său. O depăşeşte însă în momentul în care o priveşte pe Maria, Sfânta Fecioara, şi spune ceva ce doar Ea poate să înţeleagă pe deplin: "Săvârşitu-s-a." În momentul morţii Sale, natura însăşi se revoltă.
Pelicula ne spune povestea lui Iisus Hristos în ultimele 12 ore din viaţa sa şi se încheie cu crucificarea lui. După cum ne putem imagina, filmul a stârnit mari controverse, dar acest lucru nu a făcut decât să îi crească succesul de box office. Realizat cu un buget de 30 de milioane de dolari, filmul a avut încasări de peste 611 milioane de dolari pana la sfârşitul perioadei în care a rulat în cinematografe.
"Slumdog Millionaire" - "Vagabondul Milionar"
 377 milioane dolari

Regia: Danny Boyle
Gen: Crimă/Dramă/Romantic/Dragoste
Premiera în România: 13.03 2009
Cu: Lennie James, Dev Patel, Freida Pinto
Povestea Filmului:

Nu se întâmplă foarte des ca filmele independente să facă un pas atât de mare către cultura main-stream, dar exact asta s-a întâmplat cu pelicula "Vagabondul milionar" în 2009. Filmul a fost bazat pe o carte care a fost transformată în scenariu. Filmul nu numai ca s-a bucurat de un succes uriaş de box office - adunând peste 377 de milioane de dolari - dar a câştigat şi câteva premii Oscar, inclusiv premiul pentru cel mai bun film al anului şi cel mai bun regizor. Jamal Malik este eroul principal al "Slumdog Millionaire", un orfan care a trăit toată viaţa la periferiile oraşului indian Mumbai. Fiind la un pas de câştigarea marelui premiu de 20 milioane de rupii (aprox 500.000 USD), Jamal este arestat de poliţie sub suspiciunea de fraudă. Întrebarea tuturor este cum poate ajunge un copil al străzii, analfabet, să cunoască toate răspunsurile emisiunii. Jamal începe să le povestească poliţiştilor întreaga sa viaţă, de când era mic şi până în ziua în care a ajuns în concurs. Fiecare capitol din viaţa sa poate oferi răspunsul la o întrebare din concurs, Jamal părând că se afla în emisiune mai degrabă pentru regăsirea unei dragoste pierdute decât pentru suma de bani pusă în joc. Este băiatul un geniu? Are noroc? Sau este vorba de destin? Iar scopul lui Jamal este să câştige cele 20 de milioane de rupii puse în joc sau un altul, mai personal?
"My Big Fat Greek Wedding"- "Nunta a la grec"
 368 milioane de dolari

Regia: Joel Zwick
Gen: Comedie
Premiera în România: 25.04.2003
Cu: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan
Povestea Filmului:

"Nunta a la grec" a apărut pe marile ecrane în 2002 şi a fost regizat de Joel Zwick. Pelicula urmăreşte povestea unei tinere femei din Grecia care se îndrăgosteşte de un bărbat non-grec şi se luptă pentru a-şi convinge familia să îl accepte. Toţi membrii familiei Portokalos sunt îngrijoraţi pentru Toula. Ea este încă nemăritată la 30 de ani, lucreaza la Dancing Zorba, un restaurant grecesc al părinţilor săi. Zilele sale sunt monotone şi plictisitoare, ca şi părul, hainele şi atitudinea ei. Toula refuză oferta tatalui ei de-a merge în Grecia pentru a-şi căuta un soţ. Părea că ea nu vroia să se mărite. Îşi dorea ceva mai mult, ceva doar pentru ea. Tocmai când îşi dorea să fie drăguţă, ea dă cu ochii de un frumos străin înalt, aflat în restaurant şi îngheaţă. Frumosul străin de-abia o bagă în seamă.Toula este pregătită pentru o schimbare. Dar din păcate, restul familiei sale nu este. Ea întocmeşte un plan de a merge la un curs de calculatoare în ciuda obiecţiilor bătrânului ei tată. Câteva ore de calculatoare, câteva lentile de contact şi o nouă atitudine este tot de ce are nevoie Toula pentru început. Ea îşi ia o slujbă la agenţia de turism a matuşii sale, unde frumosul străin o descoperă pe noua Toula. El este Ian Miller, profesor la liceu, este înalt, frumos şi sigur nu este grec. El îi cere o întâlnire şi curând se îndrăgostesc. Toula nu ştie ce-l va supăra mai tare pe tatăl său, faptul că Ian este un străin sau că Ian este vegetarian.

Nimic nu mai contează de vreme ce el o cere în căsătorie. Dar cei doi mai au de rezolvat o problemă, cum să-i prezinte pe părinţii conservatori a lui Ian, părinţilor Toulei, mătuşilor, unchilor, bunicii şi celor 27 de veri primari. Toula ştie că daca Ian se va descurca cu rudele sale nebune şi va trece la religia ortodoxă greacă, ei vor avea o nuntă mare, grecească, inclusiv o limuzină albastră, două sculpturi în gheaţă şi zece domnişoare de onoare îmbrăcate în turcoaz, va avea un tort de nuntă cu cinci straturi şi o fântână de şampanie. Filmul a avut un mare succes de box office şi a adunat fabuloasa sumă de 368 de milioane de dolari. Nu e deloc rău, având în vedere că este o peliculă realizată cu doar 5 milioane de dolari


 "Shakespeare in Love" - "Shakespeare îndrăgostit"

289 milioane de dolari

Regia: John Madden
Gen: Comedie/Dramă/Romantic/Dragoste
Premiera în România: 12.03.1998
Cu: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Colin Firth, Ben Affleck
Povestea Filmului:

"Shakespeare in Love" a fost unul dintre cele mai apreciate filme de către criticii acelor vremuri (1998) şi a avut un adevărat triumf la premiile Oscar. Pelicula a adunat 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film al anului, cea mai bună actriţă ăn rol principal, dar şi cea mai bună actriţă în rol secundar.

Când chinuitoarele crize de inspiraţie ale lui William Shakespeare, îl împiedică să creeze, povestea de dragoste secretă dintre el şi frumoasa Lady Viola, face ca rândurile să se scrie de la sine, cum nu se mai întâmplase până atunci! Există însă două lucruri pe care trebuie să le ştie despre aleasa inimii lui: nu numai că ea trebuie să se mărite cu altul, dar şi că se dă drept bărbat pentru a obţine rolul principal în cea mai recentă piesă a lui William!

Cu o distributie de exceptie, filmul a avut un buget de 25 de milioane de dolari şi nu a dezamăgit echipa de producţie. A avut încasări de 289 de milioane de dolari.
"The Blair Witch Project" - "Proiect: Vrăjitoarea"
 248 milioane de dolari

Regia: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez
Gen: Horror/Mister
Premiera în România: 18.05.2001
Cu: Josua Leonard, Patricia DeCou, Michael C. Williams, Heather Donahue
Povestea Filmului: 

Pe 21 octombrie 1944, Heather Donahue, Joshua Leonard şi Michael Williams au intrat în pădurea Black Hills (Maryland) cu scopul realizării unui film documentar despre o legendă localã: "The Blair Witch" (vrăjitoarea din Blair). De atunci, nu s-a mai auzit nimic de ei. Un an mai târziu, a fost găsit materialul filmat. I s-a dat un nume - "Proiectul Blair Witch" - acestei mărturii. Ea descrie cele cinci zile cumplite petrecute de cineaşti în pădurea Black Hills, surprinzând întâmplările înspăimântătoare ce au condus la dispariţia grupului. Materialul a fost filmat pe 16mm de Joshua Leonard, sunetul a fost înregistrat de Michael Williams, iar lui Heather Donahue i-au revenit comentariul şi filmarea video a echipei la lucru. 

Au fost consemnate astfel disensiunile apărute între ei, conflicte ce s-au acutizat cu fiecare zi neplăcută, cu fiecare noapte de groază. "Proiect Vrăjitoarea", scris, realizat şi montat de Eduard Sanchez şi Daniel Myrick, este produs de Maxan Films şi distribuit de Artisan Entertainment. 

"The Blair Witch Project" a fost lansat în 1999 şi a avut un buget foarte modest, doar 35.000 de dolari. Cu toate acestea, a fost un film care a schimbat felul în care peliculele horror erau filmate. În plus, filmul a avut parte de un marketing pe măsură, iar oamenii au aflat cu uşurinţă despre acest film. Niciodată până atunci, chat room-urile şi site-urile de filme nu promovaseră un film într-un asemenea fel. Pelicula a adunat o suma colosală din încasările globale, 248 de milioane de dolari, iar această cifra l-a făcut unul dintre cele mai de succes filme independente. În acelaşi timp, "The Blair Witch Project" a avut cea mai mare rată de profit-cost, aducându-le producătorilor peste 10.000 de dolari pentru fiecare dolar investit.

Aţi văzut aceste filme "bogate"? Care dintre ele vă atrage mai mult?


1 comment:

  1. Am vazut "Vagabondul milionar" si "Shakespeare in love". Primul mi-a placut, al doilea m-a plictisit, cred ca nici n-am avut rabdare sa-l urmaresc pana la capat. Cu filmele nu sunt atat de concesiva cum sunt cu cartile.

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates