Social Icons

.

08 June 2014

Top cinci filme pe care le-am văzut şi nu am înţeles nimic

Aceste filme de mai jos îţi vor pune mintea la încercare pentru a descoperi misterele din spatele lor şi te vor face să te întrebi ce-ai văzut şi ce-ai înţeles.
"În pielea lui John Malkovich"- 1999 - "Being John Malkovich"
Regizor: Spike Jonze
Gen: Comedie/Fantastic
Cu: Cameron Diaz, John Cusack
Povestea:
Craig Schwartz, un păpuşar neapreciat, se angajează ca funcţionar la etajul 7, al unei clădiri de birouri. Plictisit de căsnicia sa de 10 ani cu Lotte, Craig devine obsedat de frumoasa Maxine, care însă îl respinge. Supărat, Craig se întoarce în biroul său, iar într-un moment de exasperare, izbeşte o uşa şi descoperă un pasaj secret. Atras într-un tunel întunecat, umed, Craig îşi dă seama că a descoperit accesul la experienţa unică de a fi John Malkovich! Căci a ajuns în mintea lui John Malkovich! Iar acesta este abia începutul.


"Lebăda neagră"- 2010 -"Black Swan"
Regia: Darren Aronofsky
Gen Film: Dramă/Thriller
Cu: Mila Kunis, Natalie Portman
Povestea:
Filmul urmăreşte povestea Ninei, o balerină într-o companie de balet din New York. Când directorul artistic Thomas Leroy decide s-o înlocuiască pe prim-balerină pentru producţia de deschidere a noii stagiuni, "Lacul lebedelor", Nina este prima alegere. Dar ea are concurentă: o nouă dansatoare care îl impresionează, de asemenea, pe Leroy. "Lacul lebedelor" necesită o dansatoare, care poate juca atât Lebăda Albă cu inocenţă şi graţie, cât şi Lebăda Neagră care reprezintă viclenia şi senzualitatea. Nina e perfectă pentru rolul Lebedei Albe, însă Lily este personificarea Lebedei Negre. Cele doua tinere dansatoare îşi extind rivalitatea într-o prietenie bolnăvicioasă, iar Nina începe să-şi descopere partea întunecată, cu o inconştienţă care ameninţă s-o distrugă. Un thriller psihologic plasat în lumea baletului din New York, Natalie Portman în rolul Ninei, este o dansatoare care se trezeşte prinsă într-o pânză de intrigi competitive cu noua rivală din companie (Mila Kunis).
"Donnie Darko"-2001- "Donnie Darko"
Regia: Richard Kelly
Gen: Dramă/Mister/SF/Thriller
Cu: Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal
Povestea:
Un adolescent pe nume Donnie Darko (somnambul) iese într-o noapte din casa lui şi întâlneşte un iepure gigant, cu o înfăţişare demonică, pe nume Frank. Iepurele îi spune că lumea se va sfârşi în 28 de zile, 6 ore, 42 minute şi 12 secunde. Donnie se întoarce acasă în dimineaţa urmatoare şi află cu stupoare că un reactor de avion s-a prăbuşit în dormitorul lui. El încearcă să afle de ce a supravieţuit şi se confruntă cu unele persoane din orăşelul lui, iar în acest timp, iepurele Frank continuă să-i apară în minte, motivându-l să comită acte de vandalism şi nu numai.

"Începutul"- 2010 -"Inception"
 Regia: Christopher Nolan
Gen: Acţiune/SF/Thriller
Cu: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Ellen Page
Povestea:
Dom Cobb este un hoţ priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracţiei, adică al furtului de informaţii şi secrete preţioase din subconştientul oamenilor în timp ce ei visează, când mintea lor este vulnerabilă. Rara lui abilitate i-a conferit un statut de profesionist extrem de căutat, de o valoare inestimabilă în lumea spionajului tehnologic, dar l-a transformat într-un fugar internaţional. Acum i se oferă o şansă să recapete tot ceea ce a pierdut: o ultimă misiune i-ar putea reda viaţa de dinainte dacă reuşeşte un lucru imposibil, opusul extracţiei de informaţii: implantarea lor în mintea cuiva. Însă un inamic periculos urmăreşte fiecare mişcare a lui Cobb şi a echipei sale, în scopul de a-i împiedica să-şi ducă la îndeplinire misiunea. Iar Cobb este singurul care ar fi putut anticipa acest lucru.
"Memento"-2000
Regia: Christopher Nolan
Gen: Dramă/Mister/Thriller
Cu: Guy Pearce, Carrie Anne-Moss, Joe Pantoliano, Jorja Fox
Povestea: 
Un bărbat, amnezic, care nu-şi poate aminti evenimentele recente, foloseşte notiţe şi tatuaje pentru a da de urmă ucigaşului soţiei lui, el are de dus la capăt o răzbunare şi e atras în plasa unei femei fatale impecabile şi implacabile. Secvenţa uimitoare şi antologică de la începutul lui Memento implică o crimă şi o poză cu un cadavru. Fotografia alunecă înapoi în cameră, glonţul e absorbit pe ţeava pistolului şi Leonard, personajul principal, începe să trăiască invers. Se spune că memoria este unul dintre elementele cheie care separă oamenii de animale şi că e un dat esenţial al condiţiei umane. "Memento" e preocupat de toate aspectele ei, mai ales de felul în care poate fi manipulată. Filmul lui Christopher Nolan e unul dintre acele rare şi autentice triumfuri din istoria regiei de film moderne, pentru că reuşeşte să fie inovator, proaspăt, şic şi excitant, fără să-şi obosească audienţa. Întregul film este astfel construit încât să reflecte starea mentală a personajului principal, în acelaşi timp, lăsându-i spectatorului dreptul la o proprie perspectivă.
Filmul este deosebit prin structura inovatoare - începe cu finalul şi se sfârşeşte aproape de început. Iar evenimentele sunt prezentate într-o cronologie inversă. Mai mult, există două povesti paralele care se intersectează şi care alcătuiesc un puzzle revelator.

Când văd astfel de filme îmi pun cea mai bună întrebare: "La ce naiba m-am uitat????"
Voi aţi văzut astfel de filme? Aveţi un top al  vostru sau nu aţi întâlnit încă asemenea filme?



No comments:

Post a Comment

 
 
Blogger Templates