Social Icons

.

21 November 2014

Cel pe care ţi-l doreşti...e mai aproape decât crezi - Jill Mansell (recenzie)

Autor: Jill Mansell
Editura:
Leda
Apariţie: 2009
Pagini: 496


Totul a început cu o maşină roşie de tuns iarba… Când Nancy îşi vede pe peluză cadoul de Crăciun de la soţul ei, îşi dă seama că bijuteria pe care o aşteptase se află de fapt pe mâna altcuiva. Deci cine a primit diamantul ei?

Carmen, prietena cea mai bună a lui Nancy, a renunţat la iubire atunci când şi-a pierdut soţul adorat, rock starul milionar Spike Todd. Carmen are nevoie acum de un bărbat care s-o trezească la viaţă, dar alegerea lui nu e atât de uşoară.


Mia tocmai a sosit la Londra pentru a sta cu tatăl ei, atrăgătorul Connor O’Shea. Din clipa în care o cunoaşte pe scorpia ce ar putea deveni viitoarea ei mamă vitregă, se hotărăşte să joace rolul lui Cupidon – iar săgeţile ei, trimise total haotic, vor crea confuzie, dar în acelaşi timp vor arăta drumul adevăratei iubiri…

Imprevizibilă, plină de întorsături neaşteptate, de romantism, pe alocuri sexy şi teribil de amuzantă, cartea spune mai multe poveşti odată, purtându-ne cu isteţime prin acest labirint umoristico-amoros populat cu o galerie fascinantă de personaje fermecătoare… şi, mai ales, făcându-ne să descoperim în fiecare erou/eroină câte ceva din noi!

"Încântător de indecente, imprevizibile şi teribil de amuzante." Daily Record

"Chicklit şic, citit cu plăcere de femeile de orice vârstă." Daily Express


Gândurile mele (Andreea):
 
"Cel pe care ţi-l doreşti...e mai aproape decât crezi" de Jill Mansell este o carte numai bună, dacă doreşti ceva uşor şi care să te binedispună după o zi obositoare de muncă, este ceva mai "altfel" după o zi de şcoală, este o carte încântătoare, pe care să o savurezi atunci când plictiseala îţi dă târcoale, este ca o gură de aer proaspăt.

Avem parte de câteva poveşti frumoase, iar perspectivile din care sunt prezentate, sunt şi ele destul de multe. Aflăm atâtea lucruri despre fiecare personaj, cât să ne sature curiozitatea.

Cartea ne prezintă povestea a două prietene foarte bune, Nancy şi Carmen, care nu prea au noroc în dragoste. Chiar mai deloc.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, Nancy descoperă printre facturile şi felicitările primite, un "plic suspect". Acesta conţinea o felicitare de la o bijuterie destul de scumpă.



Crezând că acesta va fi cadoul ei de Crăciun de la soţul ei, tânăra încearcă să se prefacă că n-a aflat nimic şi se pregăteşte constant să mimeze o mină surprinsă şi extaziată, atunci când îşi va primi cadoul. Dar, în locul presupusei bijuterii, primeşte o maşină de tuns iarba, "genul pe care poţi să stai". Oh, ce bucurie! Pe bune! Cine nu şi-ar dori aşa ceva?

Aceste lucruri încep să-i creeze suspiciuni lui Nancy în legătură cu fidelitatea lui Jonathan. Când acestea se adeveresc, tânăra nu poate decât să răsufle uşurată că a scăpat de o relaţie ce n-o ducea nicăieri şi hotărăşte să divorţeze.

În cazul lui Carmen lucrurile stau ceva mai diferit. De la moartea soţului ei, Spike, aceasta nu s-a mai întâlnit cu niciun bărbat, fiind convinsă că dragostea nu va mai bate niciodată la uşa ei.



Dar, în seara de Crăciun primeşte o vizită neaşteptată de la Rennie, fratele rebel al lui Spike. Acesta cântă într-o formaţie rock de succes, aşa cum o făcea şi fratele său înainte. Tânărul, deşi este un afemeiat şi cam superficial, este singurul care o mai poate face pe Carmen să zâmbească.

 
"Rennie deschise frigiderul şi scoase afară un castron acoperit cu folie în care erau nişte resturi de plăcintă cu mere.
- O împ
ă
rţim, spuse Carmen.
-
Îngraşă, protestă Rennie, cu privirea unui copilaş de opt ani căruia i s-a cerut să îşi împartă pră
jiturica.
- Bine, p
ăi tocmai de asta îmi place. Dacă ar fi salată, adăugă Carmen generoasă, te-aş lăsa să o mănânci pe toată."
 
În carte, ne întâlnim şi cu noul vecin al lui Carmen, anume Connor, un tip şarmant şi cu umor, dar care nu-l întrece pe Rennie. Acesta începe să-şi dea seama că iubita sa actuală, cam excentrică, nu este chiar genul de femeie pe care o doreşte în viaţa sa.

Dar, datorită apariţiei surpriză a fiicei sale, Mia, care o urăşte din toată inima pe Sadie, încă de la prima vedere, se declanşează ruptura relaţiei dintre cei doi. Asta nu este tot! Mia va încerca să-i găsească o nouă iubită tatălui ei, cât şi să-i ajute pe ceilalţi să-şi găsească perechea potrivită.

"- Bună, salută Mia, legănându-se uşor şi strângând în mână cutia cu suc.(…)Tu trebuie să fii Carmen.
Luându-i cutia din mân
ă, Connor mirosi conţinutul, apoi sorbi o înghiţitură
de Frascati cald.
- E Mia, fiica mea, îi spuse lui Carmen. Beat
ă."

Oare, fetele noastre vor mai avea parte de dragostea, care le va demonstra că viaţa nu doar îţi ia, dar îţi şi oferă? Sau se vor da bătute, fără a încerca să lupte măcar? Se va maturiza Rennie sau îşi va continua viaţa ca şi până acum? Va găsi Connor femeia potrivită? Dar, Miei, îi va reuşi planul de a face pe toată lumea fericită?

Personajele

Carmen şi Nancy sunt cele mai bune prietene de când se ştiu, iar amândouă suferă din cauza lipsei dragostei. Cele două speră că într-o zi îşi vor găsi liniştea şi fericirea alături de altcineva, dar până atunci trebuie să-şi ia viaţa în propriile mâini şi să treacă peste întâmplările neplăcute, ce le-au adus în stadiul de faţă.

Rennie este genul de tip, care are toate femeile la picioare, fără să depună prea mult efort. Iar faptul că este şi o vedetă, contribuie destul la această imagine de Don Juan. Acesta nu prea ia viaţa în serios, asta până într-un moment când totul se schimbă.

"Fetele sunt doar o distracţie, spuse grav Rennie. Friptura e o chestie serioasă în viaţă."
 
Connor este un tip super de gaşcă, atrăgător şi sufletist. Acesta se mută vizavi de casa lui Carmen, în cartierul destinat doar pentru bogătaşi. Deţine un lanţ de săli de fitness, fiecare purtând numele de Lazy B. Pe când avea doar 17 ani, acesta se îndrăgosteşte de o femeie mai mare ca el, iar peste ceva ani, descoperă că are o fiică absolut fascinantă şi destul de imprevizibilă, pe care o adoră din prima clipă.


Rose, mama lui Nancy, este o prezenţă absolut încântătoare. Aceasta n-a acceptat niciodată căsătoria fiicei sale, dar, pentru fericirea ei, n-a lăsat să se vadă acest lucru. Rose n-a avut parte chiar de o căsnicie aşa cum a visat, dar a avut grijă ca Nancy să aibă parte de o familie iubitoare şi fericită. După ce soţul ei a murit, a simţit, oarecum, că o greutate s-a ridicat de pe umerii săi, deşi mai are momente când simte lipsa unui tovarăş de drum.

Mia este neastâmpărata fiică de şaisprezece ani a lui Connor. Este mult prea isteaţă pentru o puştoaică de vârsta ei şi îi place mult să facă pe Cupidon. În dorinţa de a-i ajuta pe toti, Mia nu face decat să intre în belele, care ne stârnesc amuzamentul.

Zach este un bărbat de vreo 30 de ani, ce deţine un secret, care pe unii i-ar cam speria sau nu (o să vedeţi voi, dacă citiţi ;) ). Acesta, încă de mic, a făcut o pasiune pentru haine, aşa că visul său de a deveni un designer vestimentar s-a împlinit. În prezent, creează tot felul de haine caudate şi genţi, chiar unice aş putea spune, şi are propriul său magazin.

 Nota mea: 4.5/5

 

10 comments:

  1. La inceput, am crezut ca e o carte gen Generala, avand in vedere coperta...Dupa ce ti-am citit recenzia, mi-am dat seama ca m-am inselat. Pare o carte draguta, iar citatele sunt chiar frumoase.

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-am citit Generala si nu stiu daca exista vreo asemanare intre ele. Te asigur ca o sa-ti placa aceasta carte, deoarece o sa razi foarte mult la ea. Este adorabil cum se desfasoara povestea personajelor! ;)

      Delete
  2. foarte frumoasa coperta si recenzia.

    ReplyDelete
  3. Interesanta cartea. De fiecare data cand voiam sa o achizitionez, coperta ma facea sa o las la locul ei.Cred ca merita o sansa din partea mea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar merita! Spre final, o sa vezi o legatura intre ce vei citi si ce prezinta coperta. ;)

      Delete
  4. Foarte interesanta cartea. Frumoasa recenzie. Cred ca o voi citi si eu. Cred ca se putea lucra mai mult la coperta.
    Pupici ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intr-adevar, dar nu toate cartile pot avea o coperta pe masura..Totusi, vei gasi o legatura intre ea si carte. :)

      Delete
  5. Vreau si euuuu cartea! E foarte faina! :) Nu auzisem de ea pana la tine. Ms

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates