Social Icons

.

06 February 2015

"Amor la Paris" de Juliette Sobanet (recenzie)


DRAGOSTE ŞI CIOCOLATĂ ÎN ORAŞUL IUBIRII

Charlotte Summers, o profesoară de franceză tânără şi plină de viaţă, mai are două zile până să se mute la Paris cu iubirea vieţii sale. Ea descoperă însă pe un dating site că logodnicul ei s-a văzut pe ascuns cu o roşcată voluptuoasă. Aşa că se desparte de el şi decide să plece singură la Paris.

Ca să nu păţească şi alte femei ca ea, Charlotte creează un blog anonim în care le sfătuieşte cum să acţioneze în amor ca... un bărbat – mai precis, cum să sară din pat în pat fără a se îndrăgosti vreodată. Dar cu atâţia parizieni sexy, Charlotte nu mai este deloc sigură că nu va cădea săgetată de Cupidon de-adevăratelea.

 
Acest roman de debut, amuzant şi alert, este genul de carte în care să te cufunzi la sfârşitul zilei, cu un pahar de vin în mână, uitând de toţi şi de toate. – SOPHIE MOSS

Amor la Paris are ritm, antren şi, mai presus de orice, o profunzime sufletească surprinzătoare, care m-a atins la coarda sensibilă. – TRACIE BANISTER

Amatorii de poveşti despre femei puternice care îşi regăsesc drumul în viaţă şi îşi vindecă inima rănită vor adora această carte. – MICHELLE BELL


Gândurile mele (Andreea):


Renunţând la job-urile ei, Charlotte Summers abia aşteaptă ca, peste doar două zile, să plece la Paris împreună cu logodnicul ei, Jeff. Pentru a sărbători plecarea lor, aceasta cumpără şampanie şi se îndreaptă spre locul de muncă al iubitului ei. Dar, când intră în biroul lui Jeff şi descoperă pe computerul lui că, cel pe care-l credea iubirea vieţii ei, şi-a postat poza pe mai multe site-uri de "date"-uri, simte că totul s-a prăbuşit în jurul său.

Observând că acesta tocmai ce a primit un mail, şi curioasă din fire, îl deschide şi citeşte mesajul, care provenea de la o roşcată foarte atrăgătoare. Decide să-i răspundă fetei, pe nume Brooke, şi află că Jeff juca la două capete şi nu numai. Dorea să continue acest "joc" cu don'şoara şi după ce ei ajungeau la Paris.


Când "iubitul" ei îşi face apariţia, Charlotte hotărăşte să se despartă de el. Se duce la prietena ei cea mai bună şi-i povesteşte ce s-a întâmplat şi că nu mai vrea să plece la Paris. Katie îi spune să nu renunţe, să-l dea uitării pe idiot şi să plece, aşa cum şi-a dorit mereu. Până la urmă, Charlotte decide să-şi urmeze visul - cel de a deveni profesoară de franceză într-una din şcolile pariziene - şi pleacă singură la Paris. Ei, bine, nu chiar singură, ci cu 15.000 de dolari şi cu inima frântă.

Ajunsă la Paris şi cazată la un cămin studenţesc, tânăra se simte copleşită de singurătate şi de iubirea pe care încă o simte pentru logodnicul ei. Este confuză şi o încearcă sentimentul de a trece peste trădarea lui, oferindu-i o nouă şansă. Dar nu cade pradă tentaţiei şi îşi creează un blog în care le va sfătui pe femei cum să acţioneze în amor exact ca un bărbat, dând exemple chiar din viaţa ei.

"...dar Luc e un tip periculos. E arătos, drăguţ şi uimitor în pat, dar secretos şi divorţat şi îndrăgostit de o altă femeie. Exact genul de tip pe care ar trebui să-l evit."

Luptând cu greu împotriva impulsului de a-l suna pe Jeff şi nemairezistând nicio clipă să stea închisă, Charlotte se hotărăşte să iasă în oraş. Aşa că porneşte spre duşuri, care erau la comun, din păcate. Pe când ieşea de-acolo, înfăşurată doar într-un prosop, dă peste un francez sexy pe jumătate dezbrăcat. Şi ce mai francez!

"Totuşi, prietenii adevăraţi nu te mint, oricât de mult te-ar durea. Şi Fiona asta a făcut în seara asta."
 
Dar asta nu este tot! Odată ieşită în oraş, alături chiar de francezul sexy, o va cunoaşte pe Lexy. Împreună cu aceasta, va avea parte de numeroase peripeţii şi ieşiri nebune, unde îşi va pune în aplicare propriile sfaturi.

Pe parcursul poveştii, o vom cunoaşte şi pe Fiona, o tânără englezoaică timidă, înşelată şi ea de propriul iubit, ce va deveni o bună prietenă pentru Char a noastră, şi pe Marc, un tânăr francez, viitor medic, ce va fi elevul Charlottei, luând lecţii de engleză de la aceasta.

"Uitasem cât de mult îndrăgesc Lyonul. Are ceva magic, ceva ce nu vei găsi în niciunul dintre locurile turistice din Paris şi care mă face să mă simt în largul meu, să mă simt ca acasă."

Treaba cu blogul merge tot mai bine, Charlotte fiind încântată de comentariile primite. Dar, când se lasă cu urmări neplăcute, deşi aceasta a fost bine intenţionată atunci când le-a scris, toată lumea va avea de suferit. Chiar şi ea.
 
"Katie a avut dreptate în toate privinţele. Am fost atât de obsedată de regulile mele, de blogul meu, de misiunea de a mă comporta ca un bărbat, încât nu m-am obosit să-mi iau răgazul de a mă gândi în ce măsură, vorbele mele îi afectează pe cei din jur."
 
Oare ce va face Charlotte? Va reuşi să-şi dreagă faptele, înainte să fie prea târziu?

O carte numai bună de citit în vacanţă, o lectură relaxantă şi amuzantă, care îţi arată că, de cele mai multe ori, ceea ce îţi imaginezi, ceea ce vizualizezi în mintea ta, nu va coincide cu realitatea crudă ce-ţi spulberă speranţele şi visele, chiar înainte de a ţi le materializa.
 
Nota mea: 4/5
 
 

4 comments:

  1. Am și eu cartea aceasta în bibliotecă. Nu știu dacă mă voi apuca de ea curând, dar pare destul de interesantă. Mulțumim de recenzie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Este o carte draguta si amuzanta. Merita o sansa! ;)
      Cu placere!

      Delete
  2. Foarte frumoasa recenzia ! E uimitor ce poate face o inima franta si cat de fragile sunt sentimentele . Trebuie sa ne gandim la impactul pe care il au vorbele noastre asupra celor din jur inainte de a le rosti ( sau scrie ) si ca sfaturile nu pot fi preluate de la individ la individ , contand foarte mult circumstantele .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, asa este. Cand sentimentele noastre sunt ranite, suntem in stare de orice. Multumesc. Ma bucur ca ti-a placut! :)

      Delete

 
 
Blogger Templates